La Unión de Uniones de Agricultores y Ganaderos, reclama al Ministeri que es desenvolupi una Llei de l’Etiquetatge, per evitar els abusos que actualment s’estan produint en el sector.

 

reuninsectorialapicola

 

Per a l’organització, seria imprescindible que en l’etiqueta es cités clarament el país o països d’origen de les mels, així com els percentatges de cadascun d’ells, perquè així els consumidors poguessin triar lliurement, i sense enganys, la mel que volen consumir.
Pel que fa al problema de la Varroa, en la reunió va quedar clar que cal començar a desenvolupar altres i noves tècniques de maneig. A més, la Unió mostra la seva preocupació per la poca velocitat de resposta per part, tant del Magrama, com de les Comunitats Autònomes per fer front a les espècies exòtiques invasores, tant les presents, com la Vespa Velutina, com les futures, el petit escarabat (Aethina tumida).
D’altra banda, des de la Unió d’Unions s’insta a totes les Comunitats Autònomes a incloure en les seves exigències per poder accedir a les ajudes agroambientales, incloses dins del PDR 2014-2020, que l’apicultor sigui ATP.
Es demana també a l’Administració que sigui més ferma i intensifiqui els controls perquè tot apicultor tingui actualitzat el llibre d’explotació i identificades els ruscs. Així, quan algun apicultor no tingui totes les dades al dia hauria de ser penalitzat i els ruscs no identificats podrien ser portades a la Universitat perquè siguin reutilitzades i no generin problemes en el camp.
En la trobada, es va acordar, així mateix, celebrar el proper mes de febrer les II Jornades Nacionals Apícolas, en la Comunitat Autònoma de Castella i Lleó.
Finalment, la Unió d’Unions, exigirà que, de forma immediata, la hi inclogui en INTERMIEL, la Interprofessional del sector apícola, i així poder estar present en les negociacions per a la “Extensió de Norma”, o pagament d’una quantitat per rusc, així com en la resta dels assumptes que es tracten. A més, l’organització considera injust que hàgim de pagar per vendre la nostra mel sense saber per endavant al fet que es va a destinar aquests diners.

 

La Unión de Uniones reuneix al sector Apícola a nivell nacional
Etiquetat a: