On son les Abelles?

Us presentem un reportatge molt interessant sobre l’impacte que els  insecticides tenen sobre les abelles del programa 30 minuts de TV3. Us ho recomanem.

 Feu clic al video per veure’l

La pol·linització de les flors és vital per a la nostra alimentació i per a la biodiversitat , però les abelles , unes de les principals encarregades d’aquesta missió , estan desapareixent . Entre d’altres factors , moren per l’agricultura industrial i el seu ús de plaguicides tòxics . És urgent , per tant , canviar el model de l’agricultura industrial per una agricultura ecològica .

 

 

abejas_polen3Les abelles són molt més importants del que pensem. La producció d’aliments a nivell mundial i la biodiversitat terrestre depenen en gran manera de la pol·linització, un procés natural que permet que es fecundin les flors i donin així fruits i llavors. Les abelles, i altres insectes com a papallones i borinots, són els responsables d’aquest procés i, no obstant això, les seves poblacions estan disminuint a passos de gegant. Varis són els factors que amenacen als pol·linitzadors: la pèrdua d’hàbitats, les pràctiques de l’agricultura industrialitzada, com els monocultius (menor disponibilitat i diversitat d’aliment per a aquests insectes), l’ús de plaguicides; paràsits i malalties; espècies vegetals i animals invasores; i els impactes del canvi climàtic. S’ha calculat que el valor econòmic de la labor de pol·linització de les abelles podria estar entorn dels 265.000 milions d’euros anuals a tot el món, 22.000 milions per a Europa i més de 2.400 milions d’euros per a Espanya, recentment calculat per Greenpeace en el seu informe “Aliments sota amenaça” Així doncs, fins i tot des d’un punt de vista purament econòmic, mereix la pena protegir a les abelles.

 

 

 

 

On son les abelles?
Etiquetat a: