Benvolguts apicultors.

Ens complau molt d’oferir als associats de l’ASAB i als apicultors catalans en general, un servei com el d’aquesta pàgina web, on d’una manera senzilla podeu cercar les novetats i les informacions que més us interessin dins el món de l’apicultura.

ASAB, atenta a les noves possibilitats que ofereix internet ha tirat endavant aquest recurs, que esperem sigui una eina molt útil en la vostra tasca d’apicultors.

Us animem a participar-hi!

La Junta Directiva

 

 

Organització.

 

 

Des de l’any 1982, l’ASAB és una associació que integra els apicultors en l’àmbit de la província de Barcelona.

L’any 2006, en assemblea general l’ASAB ha aprovat els nous Estatuts que ens han de regir els propers anys i que representen un pas endavant en l’actualització de l’organització interna de l’associació.

Cada dos anys s’elegeix part de la Junta Directiva, que vetlla pel bon funcionament del dia a dia de l’associació.

 

Història de l’Apicultura.

Des d’antuvi, l’home a recollit els productes que fan les abelles. A la Mediterrània, ja els egipcis feien d’apicultors i controlaven les abelles amb fumadors de ceràmica.

L’apicultura es va anar estenent i hom encara recorda els bucs o ruscs fets de suro o canya (arneres). A Catalunya es col·locaven verticals, tot i que a l’Aragó, Balears i nord d’Àfrica els posaven horitzontals aprofitant les baumes i els abrics protegits del vent.

Amb l’entrada de les arnes de quadre mòbil i la possibilitat de fer trashumància les produccions de mel es van incrementar notablement.

L’apicultura segueix sent un món fascinant, amb moltes coses per descobrir encara i mai se’n sap prou.

A les nostres mans està posar un gra de sorra per mantenir i millorar aquest art de conrear un insecte salvatge com és l’abella.