Es parla bastant del malament que ho passaríem si l’excessiu ús de pesticides i la destrucció de l’hàbitat natural acabés amb les poblacions d’abelles i altres pol·linitzadors, però no hem vist una conseqüència que sigui prou tangible.

 

Per crear consciència sobre aquest greu problema, la cadena de supermercats ha fet una mica més que publicar una fotografia: va retirar d'una de les seves tendes els productes que provenen de la pol·linització de les abelles. Així, van retirar dels prestatges 237 del total de 453 productes, és a dir, un 52% de tots els productes de la secció. Amb les abelles també desapareixerien les pomes, les cebes, els alvocats, les pastanagues, els mànecs, les llimones, les llimes, els melons, els carbassons i les carabasses, les albergínies, els cogombres, els apis, les coliflors, els porros, el bròcoli i les diferents tipus de col·les i enciams. La desaparició de les abelles, en definitiva, posa en perill l'actual sistema d'alimentació.

 

L’extinció de les abelles no suposa només una espècie menys al planeta. Les conseqüències directes serien gravíssimes. Són responsables de la pol·linització de moltes plantes. La naturalesa tal com la coneixem avui, desapareixeria i la qualitat de vida de l’ésser humà es reduiria enormement. Ni tan sols la nostra alimentació seria la mateixa, ja que moltes fruites i verdures podrien desaparèixer. Ja que elles ajuden a la producció de gairebé el 75% dels cultius que mengem. Sabem que estaríem en problemes, però, tant?

 

La cadena de supermercats ecològics nord-americana  Whole Foods s’ha plantejat la hipòtesi de què ocorreria si les abelles desapareguessin del planeta, i el resultat és descoratjador. Ho explica visualment amb dues fotografies en les quals es pot veure una fruiteria actual i una en un món sense abelles.
Potser ara entenguem millor per què els científics estan tan preocupats pel tema, tractant de solucionar el problema, demanant que no s’usin químics que danyen a tan beneficiosos insectes, dissenyant abelles robot per suplir algunes de les funcions de les abelles naturals…

 

 

fruteria_con avejasfruteria_sin_abejas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per crear consciència sobre aquest greu problema, la cadena de supermercats ha fet una mica més que publicar una fotografia: va retirar d’una de les seves tendes els productes que provenen de la pol·linització de les abelles. Així, van retirar dels prestatges 237 del total de 453 productes, és a dir, un 52% de tots els productes de la secció.

 

 

con avejassin avejas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amb les abelles també desapareixerien les pomes, les cebes, els alvocats, les pastanagues, els mànecs, les llimones, les llimes, els melons, els carbassons i les carabasses, les albergínies, els cogombres, els apis, les coliflors, els porros, el bròcoli i les diferents tipus de cols i enciams. La desaparició de les abelles, en definitiva, posa en perill l’actual sistema d’alimentació.

 

 

 

Si les abelles desapareixen, així es veurien els supermercats